Home / Arena Agadzhanyan

Arena Agadzhanyan

Arena Agadzhanyan – Armeens vakmanschap uit Antwerpen

Dat Armeniërs een gave hebben om met diamanten & edelstenen te werken dat wisten we al, maar Arena Agadzhanyan als Armeense lieflijkheid, komt wel met een heel bijzonder concept naar voren.
Drie jaar lang weet zij stoffen en beugelsluitingen van adelijke afkomst te verzamelen van meer dan
100 jaar oud.
Hiervoor heeft zij gereisd naar Londen, Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Amsterdam en naar vele andere wereldsteden, maar uiteraard heeft zij ook prachtige stukken gevonden in eigen stad Antwerpen.
De beugelsluitingen uit 19e – en begin 20ste eeuw in Art- Nouveau stijl, zijn in zilver vervaardigd en zit vol met fantasiewerk met afbeeldingen van druiven, rozen, granaatappelen en noem maar op.
De fantasiewerken staan voor gezondheid, vreugde en welvaart in het leven.
Met deze bijzondere vondst van materialen, heeft Arena zich toegelegd op het vervaardigen van handgemaakte damestasjes die als een sierraad aansluiten op modieuze kledij van deze tijd.
Verleden – heden en toekomst worden hierbij in harmonie gebracht en laat ons nadenken over de Mode van toen en nu.
En alsof dit alles nog niet indrukwekkend genoeg is, laat Arena rijkelijk diamanten, robijnen, saffieren, smaragden en parels op haar handtasjes naaien met gouddraad.
Er is geen één handtasje hetzelfde en kan daarom met een certificaat worden aangekocht.
De unieke damestasjes zijn onderverdeeld in ( voorlopig nog) 3 thema’s:
1. Ancient Armenia
Hiervoor reist Arena terug in de tijd en verraadt zij haar afkomst niet door het mooiste handwerk van haar land Armenië te tonen. Het zijn de weergegeven oude symbolische patronen in het handwerk die de geschiedenis van haar vaderland laat spreken.
2. Japanese Garden
Een weelde van Japanse bloemen en bladeren in zijde en handgeschilderd, versierd met natuurlijke amethysts, aquamarijnen, parels en gouden (9kt)bolletjes.
3. Winter rhapsody
Hierbij gebruikt Arena dezelfde technieken als bij de 2 andere thema’s, maar hiervoor wordt verantwoord bond gebruikt.
message