Bike Project,

Bike Project en Pavé, “ waar fietsen en fietsers samenkomen “ …
We wandelen binnen in de Lange Koepoortstraat 47 en 49 bij de fietsenwinkel Bike Project en de fiets-ontmoetingsplek “ Pavé “.
Één zaak, twee belevenissen, gedreven beheerd door het koppel Wendy Robert en Daan Terclavers.
Beiden hebben ze de passie voor fietsen van thuis meegekregen.
De vader van Daan had zelf een fietsenwinkel en de vader van Wendy heeft nog bij een Fietsenmaker gewerkt.
Daan startte een tiental jaar geleden een zaak voor herstellling van fietsen ( ook gezien de nabijheid van de studentenbuurt ) op de hoek van de Lange Koepoortstraat en de Kleine Goddard ).
Gezien de kleine oppervlakte was het verkoop-aanbod beperkt maar in een aparte zaak op nummer 13 kon je wel de speciale “ fixerati “ ( “ Fixie “) kopen ( een fiets met vaste pion ).
Zes jaar geleden zette Daan dan een flink tandje bij met de verhuis naar de grote oppervlakte in de Lange Koepoortstraat 47 en stapte ook Wendy in de zaak.
Hier vind je vandaag een ruim assortiment aan fietsen : stadsfiets , elektrisch,
koersfietsen ….,
Bike Project is ook gespecialiseerd in fietsen met riem-aandrijving en nieuw en vrij uniek in het aanbod zijn de “ gravel-fietsen “, een type fiets tussen de mountainbike en de koersfiets, geschikter voor in de winter en zeker voor in de Stad.
Bike Project en Pavé werken samen met veeleer kleine en onbekende merken zoals Schindelhauer en Pelago ( uit Finland ) omdat ze een nauwe persoonlijke relatie met de leveranciers konden opbouwen én zo een uniek aanbod hebben in het ( gelukkig ) rijke fiets-aanbod in onze stad.
Ook voor vakkundige herstellingen kan je nog steeds bij Bike Project terecht.
Tekenend voor de klantvriendelijkheid is de fietspomp ( met druk-meting ) die voor de twee zaken op de stoep staat en door iedereen vrij en gratis kan gebruikt worden.
Mensen die fietsen weten dat dit een meerwaarde is omdat velen geen pomp hebben of meestal niet bijhebben.
Toen nummer 49 vrijkwam kon Wendy hun gezamenlijke droom uitwerken : een fietszaak die meer het karakter heeft van een echte ontmoetingsplek.
Je kan hier terecht voor fietsen, kledij, boeken en gadgets maar vooral ook om een fietstocht te starten of te eindigen al dan niet met een drankje.
Pavé is het ideale start -en eindpunt voor fiets-tochten, zowel voor de recreatieve fietser als de wielertoerist, maar je kan hier ook terecht om, bij een bezoek aan de stad, je fiets te stallen en eventueel op te laden.
Er zijn zelfs lockers voorzien om uw fiets-kledij op te bergen en bijvoorbeeld vervolgens te gaan winkelen.
De geslaagde heraanleg van de Lange Koepoortstraat, als wandel-erf ook zeer fiets-vriendelijk, heeft de twee zaken een extra boost gegeven.
Wendy noemt het een “ gezellige drukte “.
Pavé heeft een gespecialiseerd aanbod zoals het merk Rapha maar wat écht bijzonder is, is het aanbod aan specifieke fiets-bieren zoals ondermeer “ Flandrien”, “ Kwaremont “ en van een kleine Brusselse brouwerij “ tandem “, “ bicyclette “ en “BMX “ maar ook “ Saison de Lucien “ of “ Orvelo “.
Deze unieke cyclo-bieren zijn ook als pakket verkrijgbaar, mooi cadeau …
Zelfs de koffie is wieler-gerelateerd met het “ cycling coffee “ merk “ Il Magistrale “.
Pavé is ook buurtgericht want de thee komt van buren Biochi en het geluid van Elux ( zie onze website en/of Facebook ).
U merkt dat alles bij Bike Project en Pavé fietsen uitstraalt !
Voor de juiste fiets, het gepaste materiaal of herstelling, het stallen en opladen van een fiets tijdens een stads-bezoek of een plezante fiets-ontmoeting bent u hier aan het juiste adres !
Website : www.bikeproject.be
Facebook : www.facebook.com
Instagram : www.instagram.com
message