Brood en Spelen

Op een steenworp, of beter gezegd een handworp, van het Stadhuis, de Oude Beurs, vinden we “Brood & Spelen“ terug, een authentieke Antwerpse warme bakker.
Bakker Bruno Vanhelmont, wiens ouders een bakkerij hadden aan Hopland ( van in 1973), ontdekte al in zijn jeugd, al spelend, de charme van deze wijk.
Later leerde hij de kunst en design waarderen zoals bijvoorbeeld “Extra Large”, “Avant scène” en ook de brocanterie in de Wolstraat.
Later kon ook de Horeca in deze omgeving hem wel charmeren zoals de befaamde “Skipper” en in de New Wave era “ the Face”.
Bruno gaat voor authenticiteit en uniciteit en wou dus een uniek pand met een karaktervolle gevel.
In zijn interieur heeft elk element een eigen verhaal. De zitbank lijkt wel weggeplukt uit een echt Antwerps volkscafé.
Ook de plakkaat van “ La bonbonnière “ verwijst naar de geschiedenis van een bekende Antwerpse snoepwinkel.
Ook in zijn producten is Bruno puur.
Zo voegt hij geen kunstmatige additieven toe om het rijpingsproces niet geforceerd te laten versnellen.
Hij laat het deeg natuurlijk rijpen tussen de 24 tot 48 uur .
“Slow food” dus maar met een rijkere natuurlijke smaak waarin de ingrediënten zelf hun werking doen. Bruno laat het brood natuurlijk fermenteren.
Zo moet hij ook geen suikers of zouten toevoegen wat voor een extra gezond baksel zorgt.
Hij maakt ook bijzondere, eenvoudige taarten waar een basis – fruit de hoofdsmaak is, zonder teveel afleiding door toevoegingen.
Een bakker die dus bij de basis blijft, eenvoudig, eerlijk en smaakvol !
Te ontdekken op een handworp van Brabo …