Het “CrèmeMarieke”, “wat de natuur maakt, smaakt!”

Pascale Theys is niet zomaar een onderneemster of ijsverkoper, ze is iemand met een levenslange innige passie voor chocolade, pralines en natuurlijk ijscrème of zoals wij in Antwerpen zeggen “crème de glace”.
En ik zeg wel degelijk “ze” want Pascale is uiteraard een vrouw.
Door een administratieve fout werd ze dan ook op haar achttien opgeroepen om naar het” Klein Kasteeltje” te komen ….
Dit werd natuurlijk rechtgezet en Pascale brandde van ambitie om naar de koksschool te gaan.
De befaamde crème de glace winkel “Gritje Koks” in Merksem was voor haar een grote bron van inspiratie.
Haar vader zei haar altijd “als ge een zaak begint, ” frieten of crème de glace”!
Haar moeder verkoos echter de veiligheid van een bediendenjob en zo ging Pascale een opleiding ” secretariaat” volgen en werkte een tijd in de diamant als sorteerster.
Ze volgde dan een opleiding op Sint Aloysius als verpleegkundige en was een tijd actief in de verpleging.
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Pascale begint aan een avondopleiding “brood en bakkerij” aan de Piva.
Haar levensmissie blijf echter chocolade en pralines maar die cursussen zijn zo populair dat je voor de school moet kamperen om er ingeschreven te geraken.
Gezien haar onblusbare ambitie kampeert Pascale van 20 u s’avonds tot 9 u s’morgens om zich te kunnen inschrijven. En dit voor elke module.
Bladerdeeg, basis pralines, vormpralines, chocolade sculpturen  zoals Paaseieren enzovoort.
Na vier opleidingen mag ze zich chocolatier of pralinier noemen.
Gezien haar liefde voor het product vervolmaakt ze zich verder bij de meestergast van Burie en volgt een aanvullende cursus bij Syntra in Turnhout.
En dan komt het echte kantelmoment wanneer “Selmi”-chocolade-machines een groep met Pascale uitnodigt in Italië samen met Dominique Persoon.
Door de “gelato” cultuur in Italië laait de passie van Pascale voor ijscrème helemaal op.
Ze volgt een speciale cursus bij Piva en in het ijscentrum in Wageningen in Nederland.
“the proof of the pudding is in the eating “dus Pascale slaat ook volop aan het experimenteren.
Haar missie “kwaliteit en vooral verse producten!”.
Geen siroopjes dus!
Een mango ijs is met verse mango’s …..
Pascale heeft een klassiek aanbod qua smaken maar maakt vaak ook bijzondere smaken.
De hoorntjes komen van een ambachtelijke stielman, “Harry’s” zodat ze ook echt naar koek smaken.
Een smaak die inmiddels befaamd geworden is, is de “Chebakia” met als ingrediënten ondermeer oranjebloesem , honing en amandelen.
Hiervoor begint men vanuit de stad en zelfs verder speciaal naar CrèmeMarieke af te zakken.
Voor de toekomst heeft Pascale nog bijzondere smaken in gedachten zoals rozemarijn en groene appel.
De inrichting van CrèmeMarieke doet wat sprookjesachtig aan en de ligging in het gezellige Wijngaardstraatje is uiterst gezellig met een uniek zicht op het Conscience-plein en de kruisen van de Carolus Borromeuskerk.
Voor een eerlijke, verse, met passie en kennis bereide crème de glace in een echt koek-hoorntje moet u dus zeker langs het CrèmeMarieke passeren!