De Gouden Ram

“De Gouden Ram, kwaliteitsaanbod van juwelen met natuurstenen sinds drie generaties “
Op de Suikerrui 32 worden we hartelijk begroet door de zaakvoerders
Patrick In Het Panhuis, dochter Zoë en zoon Mattias, inmiddels derde generatie.
Oorspronkelijk heette dit pande “ de Zwarte Ram”, vroeger kregen de huizen in Antwerpen geen straatnummer maar een naam, en het bijzondere authentieke interieur.
Het pand werd aanvankelijk in de negentiende eeuw bewoond door een Antwerpse reder en vervolgens opende de vandaag nog bekende familie Cuperus hier een koffie -en theehuis met bijhorende contacten over heel de wereld.
Zij richtten de zaak in met uniek Japans interieur ( ondermeer uit tempels ) dat grotendeels bewaard is en de zaak een unieke, authentieke uitstraling geeft. Het interieur werd nog aangevoerd per zeilschip.
Het pand is nu meer dan 170 jaar oud en huisvestte ook bekende Antwerpenaren waaronder Robbe de Hert.
In 1962 openden de ouders van Patrick en dus de grootouders van Zoë en Mattias hier hun zaak die aanvankelijk vooral kunstwerken ( schilderijen, ondermeer van de Antwerpse marine-schilder René Engelen, lithografieën en beelden) aanbood met een galerij op de eerste verdieping.
Bij de renovatie werd het authentiek karakter van het interieur maximaal gerespecteerd.
De ziel van de negentiende eeuwse zaak is volledig bewaard.
Grootmoeder In het Panhuis beschikte over een unieke verzameling zeeschelpen en besloot er enkele in de vitrine te plaatsen.
Gezien het succes werden de schelpen al snel het dominante en gespecialiseerd aanbod van de toenmalige “ Zwarte Ram”, zowel in binnen -als buitenland.
Schelpen werden verkocht aan particulieren, bloemenwinkels, aquarium- winkels.
Ook de bijzondere doopvont-schelpen vielen enorm in de smaak.
Grootmoeder In het Panhuis kon aan de grote vraag tegemoetkomen dankzij wereldwijde contacten vanuit diverse continenten en dit voor er sprake was van internet.
Geleidelijk aan kwamen er internationale restricties en werd er overgeschakeld op de huidige kernactiviteit, het aanbod van natuurlijke en helende mineralen en half-edelstenen.
Eerst als ruwe stenen maar gezien de vraag ook geslepen en handmatig verwerkt in ondermeer handgemaakte halssnoeren.
De naam werd logischerwijs in die zin veranderd in de “ Gouden Ram”.
Zoë en Mattias selecteren alle stenen ondermeer op beurzen wereldwijd met de gespecialiseerde kennis die ze familiaal geërfd hebben.
Gezien elke steen zijn eigen hardheid heeft en specificiteit worden ze geslepen door zorgvuldig geslepen specialisten.
Mensen zijn vandaag meer en meer geïnteresseerd in natuurlijke stenen, ook gezien hun helende kracht.
Een aankoop bij de Gouden Ram is altijd zeer persoonlijk en vaak ook een wisselwerking tussen de gespecialiseerde uitbaters en de cliënten die vaak zeer gedocumenteerd zijn over de natuurstenen en hun kwaliteiten.
De Gouden Ram heeft ook een uniek aanbod van de Shungite-stenen, bekend om hun kwaliteit om water en lucht te zuiveren en mensen te beschermen tegen elektromagnetische straling en versterking van het immuunsysteem.
Ook de kalmerende eigenschappen van deze steen, die alleen in een kleine nederzetting in Rusland gewonnen wordt, wordt algemeen gewaardeerd.
Bent u op zoek naar ( juwelen met) natuurlijke stenen, geselecteerd door een traditioneel en gespecialiseerd familie-bedrijf in een uniek interieur in hartje Antwerpen dan moet u zeker bij de Gouden Ram passeren !
message