Herman verschooten

“ Herman verschooten “, meer dan 500 m2 Hobby- en Modelbouw in het hart van Antwerpen ….
Op de Eiermarkt 31, in de schaduw Vande “ Boerentoren”, wandelen we binnen bij de sympathieke Rita Verbeelen-verschooten, weduwe van wijlen Herman verschooten, oprichters van de authentieke hobby- en modelbouwzaak.
Samen begonnen vijftien december 1960 in de Kammenstraat en vandaag meer dan ooit actueel omdat tijdens de lockdown mensen teruggrepen naar voormalige hobby’s en hun treintjes en autootjes vanop de zolder of de kelder haalden en op zoek gingen naar benodigdheden en accessoires.
Dan ben je bij “ verschooten “ echt wel op uw plaats want hier vind je werkelijk alles voor volwassen model-bouwers van treinen ( in alle mogelijke spoor-breedten) tot alle mogelijke toebehoren en decor zoals huisjes, bomen, figuurtjes enzovoort .
Wat “ verschooten “ uniek maakt is dat alles er echt en getrouw uitziet.
Aanvankelijk startte “ verschooten “ in de Kammenstraat maar verkeersproblemen deed hen verhuizen naar de Eiermarkt 14 in de jaren ‘ 70.
Later combineerden ze hun zaak met een speelgoedzaak, Schoenmarkt 14, in de galerij onder den “ Boerentoren “ met als buur onder meer de vandaag uitermate geliefde “ radio van ‘t Stad Express “.
Toen het huurcontract werd opgezegd, verhuisden ze naar de Eiermarkt 31 A waar ze vandaag nog altijd bloeien.
Rita werkt al vol enthousiasme in de zaak sinds haar 21 jaar en vertelt vol passie dat ze ondertussen één van de zeldzame speciaal-zaken zijn voor model-bouw, treinen, race-banen en niet te vergeten een uniek aanbod aan ( drie-dimensionale ) puzzels.
Ook voor liefhebbers van miniatuur-auto’s is “ verschooten “ werkelijk een tempel !
Bijzonder zijn ook de drie-dimensionale puzzels van bijvoorbeeld “ La Sagrada “ uit Barcelona, de “ Tower Bridge “ van Londen en de “ Empire State Building “ van New York.
Jammer genoeg niets van onze Metropool, misschien een idee tegen het Stadhuis gerenoveerd is …..
In ieder geval, als liefhebber van modelbouw, treinen, race-banen, miniatuur-auto’s, bijzondere puzzels en degelijke moet je op de Eiermarkt bij “ verschooten “ zijn !
Facebook : www.facebook.com
Instagram : www.instagram.com
message