Radio Express

Een verbindende radio die de grootste stad van Vlaanderen in al haar facetten weergeeft, die alles wat leeft en beweegt in Antwerpen op de voet volgt. Radio Expres is zo’n zender. Radio Expres doet dit onder het motto “Dé radio van ’t stad” en zet het bruisende, vrolijke, mooie, actieve Antwerpen om naar items, interviews en progamma’s. De zender besteedt uiteraard aandacht aan de ‘grote’ gebeurtenissen in ’t stad en daarrond, maar evengoed aan initiatieven rond cultuur in de breedste zin van het woord, sport, verenigingsleven, events, muziek, het culinaire, de haven, de handelaars… Het informatieve deel wordt omkaderd door populaire muziek (van de sixties tot vandaag – met extra aandacht voor Antwerpse producties) die het brede publiek een vrolijk gevoel meegeeft.
Radio Expres – Historie
Radio Expres was één van de meest toonaangevende radiostations van Vlaanderen in de jaren ’80 en ’90. Het station werd opgericht door Antwerpenaren Jan Merckx (TV Ekspres, VTM) en Louis De Vries (ex-mananger van de popgroep The Pebbles en van voetbalclub FC Antwerp).
Radio Expres was toen al een echte stadszender boordevol Antwerps nieuws en lokale items. Door de unieke uitzendlocatie (winkelgalerij in de Boerentoren) kon iedereen er makkelijk even binnen lopen met zijn of haar vragen. De band met de luisteraar was erg intens.
Het station bracht in samenwerking met Gazet Van Antwerpen als eerste radio uitgebreide nieuwsuitzendingen en was betrokken bij het stadsleven via tal van verenigingen, organisaties en evenementen. Er werd een zomertoer langs Antwerpse braderijen georganiseerd, er werd live uitgezonden vanop sportevenementen (Beker Ludo Coeck, jeugdtornooi Muguet Beerschot, Fietseling,…), vanop de Flandria of, omgeven door Antwerpse praatgasten, gewoon vanop een Antwerps terras.
Medewerkers waren ondermeer Anton Peters (Antwerpenaar en acteur), Paul Graf (kok), Alex Van Haecke (acteur en auteur), Els Broekmans (Radio 2), Manuela Van Werde (actrice, politica), Geert Noels (econoom), Erwin Van den Sande (eindredacteur Sporza), Sven De Ridder (acteur), Patrick Onzia (acteur, zanger), Gunther Levi (Romeo en acteur), Barbara Dex (zangeres), Bob De Richter en Georges Küster (weermannen), Jos Baudewijn (ex-BRT 2 coryfee), Louis De Lentdecker (journalist), Hans Hellemans (hoofdredacteur ATV), Marc Dhollander (Vlaanderen Zingt), Michel van der Auwera (Lekker Antwerpen, ATV), Toos Smet (later Radio 2)…
Het plan om terug te keren met Radio Expres kreeg begin 2017 enige vorm toen er een grote reünie van oud-medewerkers georganiseerd werd in Den Engel. Het enthousiasme was enorm groot, de onderlinge verbondenheid én de band met de stad bleken nog altijd even sterk als vroeger.
Daarom nam voormalig stationmanager Marc Dhollander het initiatief om een dossier in te dienen in de hoop een frequentie toegewezen te krijgen. Dat lukte en sinds 30 september 2019 is Radio Expres terug in de ether. Maar in dit digitale tijdperk kan je de zender niet enkel via FM beluisteren (105.4) maar ook via tal van apps en de website.
Website : http://www.radioexpres.be
Instagram : https://www.instagram.com/radioexpresantwerpen/?hl=nl
Facebook : https://www.facebook.com/radioexpresantwerpen
message