Restaurant Maritime, vers in zomer en winter

“ Daar zijn ze met de mosselen ! “ ‘
Wanneer je restaurant Maritime aan de Suikerrui binnenwandelt aan de Suikerrui 4-6 , zie je op het gezellige terras, en binnen in het gezellige interieur, zowat iedereen aan en pot mosselen smullen.
Super verse en zalig bereide mosselen zijn dan ook één specialiteit van de Maritime.
De uitbater Glen Weeda is inmiddels al derde generatie.
Begonnen als café met een simpele keuken is de Maritime nu een toprestaurant volgens de klassieke Franse keuken.
Gezien het succes is de zaak recent ook uitgebreid.
Maritime heeft trouwens een uitgebreidere keuken dan mosselen maar werkt altijd seizoensgebonden.
Gegratineerde mosselen zijn een topper als voorgerecht en dankzij de twee humidors zijn de oesters en kreeften supervers.
De zeetongen lijken wel net uit de zee gevist.
Voor wie meer van vlees houdt, is de filet pur met de sublieme concassé-saus een absolute aanrader.
In de winter werkt Maritime met een wekelijks wisselend suggestie-bord.
Het wild is puur “ geschoten “ wild en niet gekweekt.
Het ijs wordt in huis bereid dus een Dame Blanche of een café glacé zijn niet te versmaden.
Maritime heeft ook een gespecialiseerde Bourgogne kaart.
De bediening is heel vriendelijk in een familiale sfeer.
www.maritime.be
info@maritime.be