Restaurant Sir Anthony Van Dijck, klasse van de Gouden Eeuw

Wanneer je de Vlaeykensgang binnenwandelt op weg naar het restaurant Sir Anthony Van Dijck, waan je je in het Antwerpen van de zestiende eeuw.
De geboren authentieke maitre d’hotel, Paul Scharpé begroet u met unieke charme bij het binnenkomen.
Het restaurant werd in 2017 overgenomen van de befaamde Marc Paesbrugghe door het koppel Natalie Wustenbergs en Jöran De Backer en heeft niets van zijn charme en kwaliteit verloren.
Sir Anthony Van Dijck loopt zowat door de levensloop van Jöran.
Als kleine jongen keek hij gefascineerd naar de kookprogramma’s van Paesbrugghe op TV.
Als student aan de kokschool Stella Maris kwam hij hier regelmatig met zijn mede-studenten eten als onderdeel van de opleiding.
Later werd een diner bij Sir Anthony Van Dijck een echte familie-traditie.
Acht jaar geleden werd Jöran dan sous-chef.
Onder het motto ” bewaar wat goed is ” hebben Natalie en Jöran alles bewaard maar wel hier en daar een eigen accent gelegd.
Het restaurant biedt een klassieke Franse keuken aan met eerlijke en lokale producten.
Een mooi voorbeeld is de exquise Noordzeekrab die rechtstreeks uit de Oosterschelde komt.
Jöran werkt enkel met zuivere én lokale producten. Dus geen boontjes uit Kenia of avocado’s.
Het wild is puur en niet ” gekweekt “.
De kaart wordt aangepast in functie van wat er vers beschikbaar is.
Bijzonder aan het restaurant is ook de charmante en professionele bediening.
Vriendelijke maar met de nodige afstand.
Natalie is de charmante gastvrouw die het contact met de klanten zorgvuldig opvolgt.
Sir Anthony Van Dijck heeft al jaren een stabiele equipe en de bediening kent de voorkeuren van de vaste klanten.
De tafels staan op ruime afstand wat discrete conversaties faciliteert.
Voor gezellige onderonsjes of zakelijke besprekingen zijn er de unieke ” kamers ” die werkelijk tot de verbeelding spreken.
Zo is er de “tussenkamer”, de ” rode kamer “, de ” blauwe ” kamer en de “witte ” kamer.
Elk klassevol ingericht met een eigen warme sfeer, voel je hier opnieuw de sfeer van de zestiende eeuw.
Gegeerd is ook een tafel op het binnenterras waar het ook uniek vertoeven is.
Nieuw is ook dat Sir Anthony Van Dijck nu ook vergaderfaciliteiten aanbiedt met alle mogelijke logistieke ondersteuning.
Gezien de topkwaliteit, professionele bediening en uniek historisch kader heeft het restaurant een zeer trouw cliënteel.
Dixit Chef Jöran ” een fantastisch publiek !”
Ook veel jongere mensen ontdekken Sir Anthony Van Dijck en belangrijk is dat ook kinderen welkom zijn.
Wil je dus een top culinaire ervaring in de atmosfeer van de Gouden Eeuw van onze stad, moet je bij Sir Anthony Van Dijck zijn !
www.siranthonyvandijck.be