• Welcome to Blaszok the most advanced shopping theme ever crated. We are sure it will fit all your needs. Remember if you have any suggestions or ideas for future updates please share them.

  • Useful Links

    Donec placerat adipiscing sapien id consequat. Donec nec auctor nisl. Curabitur hendrerit ultricies ligula ac blandit.

    • FAQ
    • Size Guide
    • Pressroom
    • Privacy Policy
    • Career
    • Shipping
  • Customer Service

    +48 800 801 802

    Free helpline.
    For stationary and mobile phones.

    Contact Form
Home / Slagerij Buysse

Slagerij Buysse

Slagerij Buysse, toegewijd vakmanschap

Wanneer je in Antwerpen naar Slagerij Buysse vraagt, gaan veel mensen u het antwoord schuldig blijven.
Verwijs je echter naar de bijnaam “‘de piepers “, sommigen zeggen “ de piepkes” zal iedereen u onmiddellijk doorverwijzen naar de Lange Doornikstraat 21.
Hier werken de drie broers Buysse ( Stefaan, Ivan en Johan) als een geolied team aan kwaliteitsvol vlees, charcuterie en bereide gerechten.
En kwaliteit is hier geen cliché maar tastbare realiteit gestoeld op toewijding en vakmanschap.
Vader Buysse leerde zijn stiel in de Panaché.
Later begint hij als meestergast in een beenhouwerij op de Grote Markt die hij later zal overnemen.
Exact 50 jaar zal hij deze zaak uitbaten maar overlijdt dan jammer genoeg.
De drie broers nemen met gedrevenheid en succes de zaak over.
Na een tweetal jaar wordt het pand te klein omdat ze naast vlees ook charcuterie en bereide gerechten aanbieden.
Hun specialiteit is ons nationaal gerecht, “ Filet d’Anvers” die ze, net als bijvoorbeeld ook de hammetjes, spek en bacon, zelf roken.
Het vlees wordt een kwartier gepekeld , ontzout in water en dan gerookt aan tachtig graden om dan de hele nacht te hangen.
Het roken gebeurt op basis van beuk, jeneverbes en de pellen van ajuin.
Ook de kalfs -en kippenfricandon maken ze volledig zelf net als de zwarte beulingen en alle slaatjes.
Hier vindt je het mooiste voorbeeld van toewijding, de kip curry.
Vaak gebruikt men hiervoor reepjes kippefilet maar zo wordt het vlees in de bereiding te droog.
De piepers koken speciaal een kip zodat bil, vleugel en andere delen heel sappig blijven.
Het vlees wordt manueel verwijderd en verwerkt in de kip curry.
Op basis van een recept van vader Buysse wordt de exquise kalfsrol met heerlijke hersensaus gemaakt volgens een bijzonder recept.
De hersenen worden gekuist, gekookt en de saus wordt gemaakt met ondermeer azijn, olie, augurkjes en mayonaise ( net als bij Coca Cola worden niet alle geheimen van het recept prijsgegeven).
Slagerij Buysse maakt nu ook bereide gerechten in speciale ovens ( convotherm ).
Ze hebben nu ook een traiteur-service en leveren aan huis.
Komt het water u in de mond bij het lezen van al dit lekkers. Moet U snel naar de “piepers” op de Lange Doornikstraat 21 !
message