Smaeck

Croquettenbar “ Smaeck” , “ zoveel meer dan een kroket ! “
In oktober 2016 zakte Xandra ten Kleij af van Roosendaal naar Antwerpen om een heuse, authentieke Croquettenbar te openen.
Antwerpen gezien de ( toeristische ) potentie en ook de openheid voor vernieuwing en creativiteit.
Op de vraag waarom het croquette heet en niet kroket antwoordt ze gevat “ wat wij aanbieden is zoveel meer dan een kroket uit de muur !”.
We kunnen allemaal genieten van de klassiekers met kaas en garnalen maar Xandra heeft ondertussen met het nodige creatief geëxperimenteerd en culinaire kennis meer dan 35 smaken ontwikkeld.
De kaart is zo ook constant in evolutie maar wel met een vaste kern qua aanbod.
Alles wordt zelf ambachtelijk bereid met kwaliteit als prioriteit.
Je kan aparte Croquetten bestellen maar ook pakketten van mini tapas Croquetten.
Dat je bij het bekijken van de ingrediënten moet watertanden , is een understatement.
Van truffel, wild, asperges, black angus, kreeft, oude kaas, scharrelkip tot gerookte zalm en garnaal.
In alle pakketten kan je ook vegetarisch en vegan mee opnemen.
Er biedt zich ook een borrelplateau aan met ( rundvlees !) bitterballen, kaassoufllees, pikante crispy chicken strips, crispy butterfly garnaal, vegetarische loempia en samosa (vegan).
Of een proeverij met mini – tapa Croquetten met kaas-rucola, bospaddestoelen, Thai Green Curry en truffel.
Alle Croquetten worden geserveerd met zelfgebakken desembrood met roomboter en een slaatje waarvan vooral de dressing bijzonder is .
Volgens Xandra bestellen mensen die normaal geen slaatje eten dit toch speciaal voor de heerlijke zelfgemaakte dressing ( het recept is even geheim als dat van Coca Cola …).
De Croquetten worden ter plaatse gegeten ( zo smaken ze het best ), in de zomer op het gezellige terras in de mooi heraangelegde Lange Koepoortstraat.
De Smaeck Borrelbox, is een mix waarmee u uw vrienden kan verrassen voor een geslaagde lunch of diner.
Xandra heeft zo vanuit Roosendaal een verrijkende extra culinaire ervaring naar onze Stad gebracht die sinds 2016 veelvuldig gesmaakt wordt !
U kunt de maaltijd nu ook afsluiten met een heerlijk ijsje van op de hoek in “Smaeck ijsbar” die op 8 mei 2021 een paar huizen verderop werd geopend in de Lange Koepoortstraat 36 met ambachtelijk schepijs en unieke smaken.
Website : www.smaeck.be
Facebook : www.facebook.com
Instagram: www.instagram.com
message