‘t Fornuis, ” de verlenging van uw huiskamer “

In 1977 begint meesterchef Johan Segers met ‘t Fornuis, een klassiek restaurant met een eerlijke, natuurlijke en seizoensgebonden keuken.
Dat hij als kok ook eigenaar is, is op dat moment vrij uniek in Antwerpen.
Er wordt ook niet “à la carte” gegeten.
Johan komt als Chef persoonlijk aan tafel in dialoog met de klant het menu bepalen.
Hij vraagt de klanten waar ze zoal zin in hebben en somt dan op wat er allemaal dagvers beschikbaar is.
Dat geeft wel eens aanleiding tot « l’embarras du choix » maar het resultaat is altijd uiterst bevredigend.
Johan kent ook zijn klanten en hun voorkeuren, zo zal hij spontaan zeggen ” vandaag is er duifje ” of bijvoorbeeld
” de hopscheuten” zijn er.
Bij klanten van wie hij weet dat ze vaak zwaar gaan tafelen, zal hij een lichtere maaltijd voorstellen.
De bereiding zelf is natuurlijk van topkwaliteit.
‘t Fornuis heeft ook een rijk wijnaanbod. Divers in soorten en prijsklassen maar allemaal superieur.
Het pand heeft ook een aangename akoestiek en de tafels staan voldoende ver van elkaar zodat conversaties niet interfereren.
De keuken van 1977 doet het vandaag nog altijd uitstekend zonder toegevoegde fantasietjes want zoals Johan zegt “in zijn pure is goed bereid eten al fantastisch genoeg!”
www.be.gaultmillau.com/restaurant