The Guitar Bar

De “ Guitar Bar “, fijnbesnaarde zaak voor aankoop, onderhoud en herstelling van uw gitaar !”
Geïntrigeerd wandelen we de Lange Koepoortstraat 63 binnen bij de unieke gitaar-winkel de “ Guitar Bar, dé speciaalzaak voor gepersonaliseerd advies, de aankoop, onderhoud en herstelling van uw gitaar en/of versterker.
Je krijgt hier gezellig een kop koffie of thee aangeboden, terwijl je het assortiment kunt bekijken.
We spreken met Walter Broes die samen met de zaakvoerder Dries D’Haese, vijf jaar terug, in dit bijzondere verhaal in hartje Stad stapten.
Dries was jarenlang vertegenwoordiger in verschillende muziek-instrumenten.
Walter was jarenlang fulltime muzikant, in het bijzonder bij de rockband “ the Seat Sniffers “ en is dé gitaar-specialist.
Samen werkten ze bij “ MilesTones “ op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.
Toen dit verhaal stopte, besloten ze dat het daarbij niet kon blijven en maakten de gewaagde stap naar een onafhankelijke gespecialiseerde speciaalzaak voor gitaren.
Veel kenners fronsten over de slaagkansen omdat er al twee grote ketens zijn met een aanbod en waar je ook online terecht kunt.
De “ Guitar Bar” differentieert echter het assortiment (ze werken met een uniek aanbod waar je bij ketens en online steeds dezelfde merken vindt ), geven gepersonaliseerd advies, nazorg en leveren gespecialiseerd onderhoud en herstelling van gitaren en versterkers.
Zo slagen ze erin om een sterke positie op de markt te veroveren ( ze leveren zelfs internationaal ) en floreren in de Koepoortstraat.
Vooral de gepersonaliseerde aanpak met advies voor zowel profs als amateurs , wat je bij de online “ dozenschuivers “ niet vindt, de nazorg, de productkennis en het onderhoud en reparatie met vakkennis maakt hét verschil.
Zo heeft Walter maar liefst vijfendertig jaar gitaar-ervaring en is Stijn Kenens-Luhier bijzonder onderlegd in onderhoud en herstelling van gitaren en versterkers.
Zoals hij zelf zegt “ van een houten plank maak ik een gitaar ! “.
Het cliënteel van de “ Guitar Bar “ is een doorsnee van de bevolking met amateurs maar zeker ook profs , waaronder een pak BV’s, én zeker de meerwaarde-zoeker.
Door hun aanpak op maat, met vakkennis, houden ze zich staande in een landschap waar kleine, zelfstandige kwaliteitszaken bedreigd zijn.
Je kan hier ook terecht voor een “ Ukelele “, een populair klein snaar-instrument, ook geliefd bij kinderen en eventueel de opstap naar een gitaar.
De “ Guitar Bar “ levert ook aan huis ( ze hebben een website -en shop ) over zowat heel de wereld, met succes gezien het gespecialiseerde aanbod.
Je vindt de “ Guitar Bar “ in de Lange Koepoortstraat 63 , op Facebook of op www.deguitarbar.be
Facebook: www.facebook.com
Instagram: www.instagram.com
message